Amikor pénzre van szükségünk, első gondolatunk számlavezető fiókunk aktuális ajánlatainak lekérdezése és nagyon gyakran ennél meg is állunk. Se időnk, se kapacitásunk nincs arra, hogy banktól bankig szaladgáljunk, hasonlítgassuk az ajánlatokat, böngészgessük az apró betűs kitételeket.

A tapasztaltabb, dörzsöltebb ügyfelek azonnal a hitelkalkulátorra kattintanak, ahol rohangálás, időpazarlás és fejtörés nélkül azonnal láthatják a legfrissebb ajánlatokat. Ezután, ha részletesebben is kíváncsiak a lehetséges esélyekre, buktatókra, teendőkre, felkeresnek egy független pénzügyi tanácsadót, aki naprakészen megválaszolja a sokszor nagyon is jogos kérdéseket. Még ekkor sem kell útra kelni, mert a tanácsadás online és ingyenes, sőt az ügyfélnek az ügyintézés sem kerül semmibe.

A tanácsadó segítsége által természetesen előnyös banki ajánlat innen már csak a szerződéskötésre vár, ahol azért valószínűleg szükséges lesz személyesen is megjelennünk.

Amikor hitelre van szükségünk, hónapokra szóló költségbe verjük magunkat, amit az idő távlata miatt hajlamosak vagyunk könnyedén kezelni. Bármilyen egyértelmű, hogy nagyobb összeget adunk vissza, mint amennyit kaptunk, ne fizessünk többet a kelleténél, ha lehet, válasszunk okosan hitelintézetet és tanácsadót is!